Har fått en del frågor om vilken kombucha man ska välja för att lyckas med att odla fram en egen scoby. Även om jag inte är en expert på ämnet så har jag provat en hel del olika sorter. De som gett resultat varje gång är märkena Karma Kombucha och Betteryou.

För bästa resultat lär man använda en RAW kombucha, det vill säga en kombucha som inte är smaksatt. Jag har dock provat med smaksatta varianter vid ett par tillfällen och fått lysande resultat då med, men varför jinxa det? Kör på en neutral smak för ett säkert resultat.

Är du nyfiken på hur du ska göra när du väl köpt din starterkultur, aka en färdig flaska kombucha, kan du kolla på länkarna nedan.

 1. Odla fram en kombuchasvamp (scoby)
 2. Hur gör man kombucha?
 3.  Hur man smaksätter kombucha

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

3 svar på ”Vilken kombucha är bra som starterkultur?”
 1. Hej!
  Tänkte göra ett försök att göra egen kombucha och hittade din sida. Har du provat att göra med kombucha från Renée Voltaire och i så fall – fungerade det? Det är den varianten som finns i min lokala butik och i o m att det är en kylvara köper jag hellre där än beställer på nätet…

  1. Hej Sanne! Jag har provat Reneé Voltaire vid två olika tillfällen men aldrig lyckats få till en SCOBY. Däremot inte sagt att det inte går – men jag har iaf aldrig lyckats.

   1. Tack för svar! Då känns det lite riskabelt att välja som första försök… 😉 Jag provar någon av de du rekommenderade istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com