Frökex i all ära, men blev så trött på de smulade sönder så fort man skulle bre på ett lager smör. Well, problem solved och den magiska lösningen heter……..chiafrön! Inget mer smulande och krackelerande.
Till två plåtar hållfasta kex (ca 32 st) behöver du:
- 2 dl solrosfrön
- 0,5 dl pumpafrön
- 2 dl sesamfrön
- 0,5 dl chiafrön
- 0,5 dl linfrön
- 2 msk fiberhusk
- 4 msk pofiber
- 1,5-2 msk kokosolja
- 5 dl vatten
- salt
- (ev. smaksättning)
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda ihop alla torra ingredienser för sig. Tillsätt därefter smält kokosolja och vatten.
- Rör om och låt svälla 10 minuter.
- Kavla ut mellan två bakplåtspapper. Dra bort det övre pappret och och strö över lite flingsalt.
- Sätt in båda plåtarna i ugnen och grädda ca 45 minuter.
- Skär därefter i rutor och ställ in i avstängd ugn med luckan på glänt för att torka ca 30 minuter.