Många experter menar på att svart te är det enda rätta och ger den friskaste bakteriekulturen, samt att drycken ursprungligen gjorts på svart te. Sen finns det andra som menar på grönt och vitt te fungerar precis lika bra. Och vet ni, jag hör till den senare skaran. Typs. Har inte testat vitt te, men har bryggt mången liter kombucha på grönt te.

Jag har som sagt testat att starta en kultur både på svart och grönt te, dvs odla fram en scoby. Jag har fått lika fina resultat med de olika tesorterna om man ser till odlingskultur. Kulturen har varken blivit försvagad eller dött då jag använt grönt te, vilket brukar hävdas av expertisen.

Vill man gå vidare och sedan smaksätta sin kombucha med frukt eller bär så föredrar jag grönt te (har som sagt inte testat vitt, kanske det är ännu festligare) då det har en väldigt neutral smak. Svart te gifter sig sämre med smaksättning och har en mer dominant smak. Svart te funkar bra om man vill ha en neutral kombucha enligt mig.

Som vanligt tänker jag att det är sunt att prova sig fram själv till vad som ger bäst resultat. Det finns liksom inget rätt eller fel.

Dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet!

 

 

 

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

7 svar på ”Vilken sorts te ska man använda till sin kombucha?”
 1. Jag har även kört med rött te, trots att det egentligen inte är ett te. Det blir fantastiskt gott, champangeliknande smak.

   1. Nä, jag odlade fram en egen scoby med en flaska färdig kombucha från Life och rött rooibos..😊

    1. Men de säger att man inte kan använda koffeinfritt te vilket rooibos te är? Men det funkade för dig…?

 2. Hej!

  Jag läste att man inte bör använda smaksatt te eller ex Earl Grey när man ska göra kombucha. Stämmer det?

  Jag kunde inte hitta något te som inte var smaksatt i affären, och valde ett ekologiskt med smak av rabarber. Det blev i mitt tycke en väldigt god kombucha som både bildade en ny scoby, samt blev härligt bubblig vid andra fermenteringen!

  Varför bör man inte använda ett smaksatt te?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com