…är att skivstångsställningen så gott som alltid är ledig!

Jag tränade tidigare på SATS och är väl ganska bortskämd med att det finns ett flertal racks för att tillgodose behovet av att fler än en person kan träna böj eller press. Just nu tränar jag på 24/7 och där finns endast en sådan ställning, vilken i stort sett alltid är upptagen.

Som tur är så är jag tjej och har tillgång till ”tjejgymmet” (vilket inte är så mycket att hurra för om man bortser från just den här ställningen) men det gör i alla fall att jag kan genomföra de övningar jag planerat. Tänker på alla de stackars karlarna som snällt får vänta eller köra på helt andra övningar. BLÄ!

Just nu kör jag ett av Styrkebyråns program,  ”Bli en beefcake och öka i basövningarna 4-split”. Det är ett program för dig som vill träna fyra pass per vecka och bli starkare primärt i knäböj, bänkpress, stående press och marklyft. Varje träningspass har en styrkeövning och därefter följer fyra till fem assisterande övningar som syftar till att ge musklerna som du använder i basövningen en skjuts. Nedan följer en kort sammanfattning om programmet hämtat från deras hemsida.

Programmet bygger på en fyra veckors progression – varje vecka ökar belastningen, volymen och intensiteten i passen. Den femte veckan är en återhämtningsvecka.  Efter fem veckor börjar du om på vecka ett igen, nu förhoppningsvis med ökad belastning i övningarna. Det här programmet kan du köra så länge du tycker det är kul och du går framåt, men vi rekommenderar att du tränar minst tre cyklar det vill säga 15 veckor.

Just nu är jag inne på den tredje cykeln och har än så länge gjort framsteg i samtliga baslyft. Känns skitkul! Speciellt glad är jag över bänkpressen och knäböjen då de aldrig har varit några övningar jag varit vidare bra på, men nu händer det grejer!

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com