Kanske att det här är överkurs när det kommer till fermentering och kombuchakultur? Hur som helst så skadar det inte att vara extra noggrann med hygienen. Det är inte heller ett projekt som tar mycket tid eller är speciellt jobbigt att genomföra.

Jag gör det här med alla glasflaskor och glasburkar som jag använder till kombucha, SCOBYS och mjölksyrade grönsaker.

Diska alla burkar/flaskor och var noga med att skölja ur dem ordentligt så inga diskmedelsrester finns kvar. Ställ därefter kärlen på en plåt med bottnarna neråt. Ta bort alla attiraljer som är gjorda av gummi (de kan kokas i en kastrull med vatten). Värm ugnen till 150 grader och ställ in plåten med burkar och flaskor i 15 minuter. Tag sedan ut och låt svalna innan du fyller dem med dryck eller grönsaker.

 

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

Ett svar på ”Sterilisera glasburkar”
  1. Star San som jag använder när jag brygger öl – är superbra och lätt att använda. Används inom hela bryggerinäringen. Kan förvaras och återanvändas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com