Vardagsmat…För min del ska detta gå snabbt att tillaga, vara gott, nyttigt och helst gå att frysa in så att man kan få ett gäng lunchlådor på köpet. Köttfärssåsen går bra att frysa, vilket kålen däremot inte gör. Idag använde jag mig av svartkål, men grönkål funkar lika bra. Vad gäller köttfärssåsen har jag inget tydligt recept, dvs kryddor och mått är inte exakta. Receptet till kålen går däremot att följa till punkt och pricka 😀
Köttfärssås 4 portioner:
- 500 g köttfärs
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 1 förpackning krossade tomater
- 0,5 dl chilisås (Heinz)
- salt
- svartpeppar
- paprikapulver
- curry
- oregano
- Finhacka löken och stek tillsammans med pressad vitlök och färs till färsen får lite färg.
- Tillsätt därefter kryddor och fräs ytterligare någon minut.
- Tillsätt krossade tomater och chilisås och låt småputtra 10-30 minuter beroende på vilken tid du har att spela på, samt smak 😀
Svartkål 4 portioner:
- 400 g svartkål (eller grönkål)
- olja (avocado, oliv eller kokosolja)
- flingsalt, svartpeppar
- Dela kålbladen i grova bitar. Lägg ut på två plåtar och ringla oljan över kålen.
- Strö över flingsalt och svartpeppar. Ställ in i 125 graders ugn 10-12 minuter.
Servera sedan kålen som tillbehör till köttfärssåsen. Just till pasta föredrar jag svartkål då den är mindre ”trådig” , har en mildare smak och blir jämnare tillagad i ugnen jämfört med grönkålen. Men det är som sagt en smaksak – så testa gärna båda för att se vad du tycker är bästa alternativet.