Här kommer ett väldigt enkelt och snabblagat recept på scones eller vad man ska kalla dem. De är saftiga, mättande och relativt smaklösa vilket gör att de är väldigt tacksamma att fylla med vad man nu har för preferenser.
Just nu är jag helt såld på kombinationen färskost, rödlök, avokado, ruccola och rökt lax.
Även kombon lufttorkad skinka, ruccola, fetaost, rödlök och pesto går varm för tillfället.
Bröden går utmärkt att frysa in, så gör gärna dubbel sats när du ändå är igång.
Paleo scones, 4 st
- 8 ägg
- 2 msk linfrö
- 2 msk chiafrö
- 2 msk kokosolja
- 1 dl kokosmjölk
- 1 dl kokomsjöl
- 2 msk fiberhusk
- 1 nypa salt
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop ägg, smält kokosolja, och kokosmjölk en minut eller så.
- Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner i äggblandningen. Blanda väl och låt svälla 5 minuter.
- Klicka därefter ut degen till fyra lika stora delar på en bakplåtspappersklädd plåt. Fukta händerna med vatten och forma till scones. Toppa med frön efter tycke och smak. Grädda ca 17 minuter.
- Tag ut och låt svalna helt innan du delar dem.