Här kommer ett väldigt enkelt och snabblagat recept på scones eller vad man ska kalla dem. De är saftiga, mättande och relativt smaklösa vilket gör att de är väldigt tacksamma att fylla med vad man nu har för preferenser.
Just nu är jag helt såld på kombinationen färskost, rödlök, avokado, ruccola och rökt lax.
Även kombon lufttorkad skinka, ruccola, fetaost, rödlök och pesto går varm för tillfället.
Bröden går utmärkt att frysa in, så gör gärna dubbel sats när du ändå är igång.

Paleo scones, 4 st

  • 8 ägg
  • 2 msk linfrö
  • 2 msk chiafrö
  • 2 msk kokosolja
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 dl kokomsjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 nypa salt
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop ägg, smält kokosolja, och kokosmjölk en minut eller så.
  3. Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner i äggblandningen. Blanda väl och låt svälla 5 minuter.
  4. Klicka därefter ut degen till fyra lika stora delar på en bakplåtspappersklädd plåt. Fukta händerna med vatten och forma till scones. Toppa med frön efter tycke och smak. Grädda ca 17 minuter.
  5. Tag ut och låt svalna helt innan du delar dem.

 

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com