Har du provat att steka bladen som omger blomkålen? Förr i tiden slängde jag dessa utan en tanke på att även de var ätbara,  och detta var enbart av gammal vana. Hade inte en tanke på att de kunde innehålla något nyttigt eller smaka gott.  Well, surprise surpise 😀 Bladen runt kålen går också att äta och funkar skurna i en sallad eller grovhackade och stekta som i det här receptet.

Till 3-4 portioner behöver du:

  • Blad från 1 blomkålshuvud
  • Smör, ghee eller kokosolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och peppar
  1. Smält smör i en stekpanna. Pressa ner vitlök och låt få lite färg.
  2. Skär blomkålsbladem bladen i mindre bitar och stek till önskad konsistens.

Funkar bra i en sallad eller tillsammans med en proteinkälla istället för potatis, ris, pasta.

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com