/ Dryck / Jästobalans i kombucha

Jästobalans i kombucha

Jessica den 7 juli, 2020 - 16:14 i Dryck, Fermenterat

Jästobalans

Någon gång ska vara den första, och nu var det tid för mig. Svårt att se på bilden kanske, men vad jag vill påvisa är att kombuchan är grumlig redan från start. Påbörjade den här satsen för endast fyra dagar sedan och såhär brukar den inte se ut! Vad jag förstår har det blivit en jästobalans i kombuchan, vilket är helt ofarligt, men inte optimalt.  Får låta drycken stå ungefär en månad, så jästen sjunker ner på botten vilket gör att den går att sila bort. Kommer inte gå att dricka kombuchan vid det laget då den kommer vara lika sur som vinäger, däremot kommer den fungera utmärkt som startvätska/starterkultur.

2 KOMMENTERA

Lämna gärna en kommentar nedan

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Kommentarer
 • 21 januari, 2021

  Hej!
  Jag fick scooby av en person från Facebook, och hon hade förvarat sin scooby i en plastpåse i kylen + lite startvätska.
  Jag började göra min kombucha enligt vanligt recept med ekologiskt svart te och ekologiskt vitt socker.

  Men jag upplever att det var sådär grumligt i vätskan som du beskriver ovan direkt, alltså tredje dagen. I övrigt tycker jag scoobyn ser ut som den ”ska”. Den är stor, ljus i färgen och har trådar hängandes. Nu efter 10 dagar upplever jag kombuchan som betydligt sötare än de man köper i butik. Betyder det att den inte fermenterat som den ska?

  Vad tror du? Kan jag använda scoobyn igen, eller är denna förstörd?

  Jättetacksam för svar!

  Elin
  Svara
  • 21 januari, 2021

   Att förvara scoby/startvätska i kylen är inte att rekommendera då bakteriekulturen blir annorlunda och fermenteringen avstannar. Personligen hade jag velat veta hur länge den förvarats i kyl

   Svara
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com